Nijerya ve Ermenistan pasaport hamilleri ülkemize girişlerinde vizeye tabiidir. Anılan şahıslar, giriş vizelerini dış temsilciliklerimize şahsen başvurarak alabilirler.

Vize başvuruları için gerekli belgeler:

Büyük harflerle doldurulmuş vize başvuru formu (Müracaat Formu)

Bir adet vesikalık fotoğraf

En az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport

Seyahat Bilgileri (Gidiş/dönüş uçak rezervasyonu, otel rezervasyonu veya konaklama yapılacak adres(adresten alınacak davet mektubu)

Meslek belgesi (öğrenciler için öğrenci belgesi, ücretliler için işyerinden yazı, işverenler için kurum bilgileri)

Harç 

Ülkemize seyahat edecek yabancıların vize başvurularını Temsilciliğimize şahsen yapmaları gerekmektedir. Vize işlemlerinde yaşanabilecek gecikmelerden ötürü vize başvurularının planlanan seyahat tarihinden en az 15 gün önce yapılması yararlı olacaktır.

Vizeden muaf olan ülkeler:

Nijerya ve Ermenistan dışındaki ülkelerin pasaport hamilleri ülkemize girişlerinde vizeden muaftır. Bu kişilerin ülkemize girişte en az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport, AB vatandaşları için geçerli kimlik kartı, gidiş/dönüş uçak biletleri, otel rezervasyonu veya konaklama yapılacak adresten alınacak davet mektubunu hazır bulundurmaları gerekmektedir.